Hlavní obsah

Anorektička pod dozorem v nemocnici zemřela, personál si myslel, že spí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Sedmnáctiletá britská anorektička Rachael Stubbsová zemřela v manchesterské soukromé královské nemocnici Cheadle s nepřetržitým dozorem. Zdravotní sestry si myslely, že usnula. Stockportská vyšetřovatelka Joanne Kearsleyová podle čtvrtečního vydání listu Daily Mail sdělila vedení, že dozor nebyl prováděn správně.

Foto: Profimedia.cz

Problémy s jídlem začaly u dívky v jejích patnácti letech, když zemřela její nejlepší kamarádka. Ilustrační foto

Článek

Případ se stal již v lednu předloňského roku, Kearsleyová ale o závěrech svého vyšetřování informovala až nyní. „Z důkazů jsem zjistila, že dozor nebyl prováděn správně. Chápu, že to byl pro personál obtížný čas a že měl na starosti obtížné pacienty v bolestech, ale mně se nepodařilo nalézt jediný důvod, proč nebyla nařízení plněna," uvedla vyšetřovatelka.

„Největší obavy vzbuzuje skutečnost, že nebyla zahájena resuscitace. Očekávala bych, že veškerý personál si uvědomuje její důležitost v kritických situacích," řekla Kearsleyová. Také uvedla, že záznamy o sledování a medikaci dívky jsou neúplné.

Ani pitva však neprokázala přesnou příčinu smrti.

Problémy s jídlem začaly u dívky v jejích patnácti letech, když zemřela její nejlepší kamarádka. Byla několikrát hospitalizována na psychiatrii, když si začala úmyslně škodit a měla suicidální myšlenky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám