Hlavní obsah

Albánští poslanci budou kvůli rvačkám v parlamentu zasedat on-line

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V přerušení jednání albánského parlamentu vyústily rvačky z posledních dnů mezi vládními a opozičními poslanci. Proto budou zákonodárci napříště zasedat on-line, informoval server Balkan Insight.

Foto: Profimedia.cz

Schůze albánského parlamentu v září 2023 byly ještě poklidné.

Článek

Poslanci se v pondělí začali strkat poté, co vládní většina zamítla zřízení několika vyšetřovacích komisí a předsedkyně parlamentu Lindita Nikollaová vyloučila navrhovatele z řad opozice z jednání.

Dusno bylo i v úterý poté, co Gazmendu Bardhimu, předsedovi Demokratické strany, která je nejsilnější opoziční formací v albánském parlamentu, bylo znemožněno zúčastnit se schůze vedení zákonodárného sboru.

Středeční odpolední zasedání se tak z rozhodnutí vedení parlamentu bude konat on-line a bude se přenášet na sociálních sítích i na parlamentním webu.

Opoziční Demokratická strana proti rozhodnutí protestovala s tím, že on-line se mohou schůze konat pouze za mimořádných událostí.

Předseda poslaneckého klubu vládnoucích socialistů Bledi Çuçi oznámil, že kvůli fyzickým útokům mezi poslanci podal trestní oznámení.

Albánský premiér na konferenci bavil drsným vtipem o Putinovi a Prigožinovi

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám