Hlavní obsah

Albánec odsouzený za vraždu dvou českých turistů zabil svého spoluvězně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Albánec Sokol Mjacaj, který v roce 2015 na severu balkánské země zavraždil dva české turisty, ve věznění zastřelil svého spoluvězně a dalšího zranil, informoval v pátek albánský server Albanian Daily News. Mjacaj si za vraždu české dvojice odpykává doživotí.

Foto: Reuters

Sokol Mjacaj po zadržení albánskou policií poté, co zavraždil dva české turisty.

Článek

Mjacaj při potyčce postřelil dva lidi ve věznici se zvýšenou ostrahou ve městě Peqin ležícím jižně od Tirany. Jeho spoluvězeň Arben Lleshi zemřel při převozu do nemocnice, další muž utrpěl zranění, informoval Albanian Daily News.

Mjacaj v roce 2015 zavraždil dva české turisty Michala Svatoše a Annu Kosinovu. Ti mu zastavili u silnice v národním parku The Thi, když stopoval. U soudu pak řekl, že v osudný den, 3. července 2015, měl v úmyslu okrást nějaké turisty, protože neměl peníze. Po dvouhodinovém čekání na hlavní cestě, kdy kolem neprojel žádný vůz, mu zastavil červený nissan Kosinové a  Svatoše.

Nechtěl prý zabíjet, „jen“ krást

Chtěl s nimi na zadním sedadle jet až ke kamennému mostu Ura e Mesit vzdáleném 2,5 hodiny jízdy. Řekl, že je chtěl okrást teprve tam, protože v blízkosti není policie a měl by dost času utéct.

Albánec, který zavraždil český pár, prohrál u ústavního soudu

Zahraniční

Přepadeným během jízdy Mjacaj sebral mobilní telefony, aby nemohli zavolat policisty. Svatoš se pak v jednu chvíli pokusil zmocnit namířené zbraně. Obžalovaný uvedl, že na něj vystřelil, protože se bál, že by Svatoš mohl zbraň použít proti němu. Kosinovou prý zabil náhodou, když se vůz po zasažení řidiče vymkl kontrole.

Mjacaj během soudního líčení nepřestával tvrdit, že neměl v úmyslu vraždit, ale „jen“ krást. Soud mu v roce 2015 uložil doživotní trest.

Za vraždu českých turistů uložil soud v Albánii doživotí

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám