Hlavní obsah

Albánec, který zavraždil český pár, prohrál u ústavního soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Albánec Sokol Mjacaj, který v roce 2015 na severu balkánské země zavraždil dva české turisty, prohrál další boj s albánskou justicí. Ústavní soud nepostoupil plénu jeho případ, informoval web politiko.al. Podle albánských médií tak mladík zřejmě zůstane až do konce života za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ústavní soud svoje odmítnutí zdůvodnil možným narušením spravedlivého procesu. Mjacaj namítal, že jeho práva byla porušena, když mu byl odepřen zkrácený proces. Pokud by býval ústavní soud Mjacajově žádosti vyhověl, mohl vrah usilovat o zrušení trestu doživotního odnětí svobody.

Zavraždění Češi, Michal Svatoš s přítelkyní Annou Kosinovou, chtěli v červenci 2015 Mjacaja svézt autem. Mjacaj vystřelil na Svatoše, který řídil, a vůz havaroval. Albánec se k zabití dvojice přiznal, ale tvrdil, že je měl v úmyslu jen okrást, nikoli usmrtit. V témže roce soud Mjacajovi uložil doživotní trest.

Albánie: Lesk a bída nejchudší země Balkánu, nablýskané mercedesy i hromady odpadků

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám