Hlavní obsah

Policista zastřelil dva izraelské turisty v Egyptě. Zemřel i jeden Egypťan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alexandrie
Aktualizováno

Po smrti jsou dva turisté z Izraele a Egypťan. Podle prvotních zpráv je zastřelil egyptský policista, který byl následně zadržen svými kolegy. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na dva bezpečnostní zdroje.

Foto: Profimedia.cz

K tragédii došlo v místě známé antické památky – Pompeiova sloupu

Článek

Místní média uvádějí, že ke sporu mezi izraelskými turisty, Egypťanem a egyptským policistou došlo v neděli v místě známé antické památky – Pompeiova sloupu. Během střelby byla zraněna ještě další osoba.

Proč policista sáhl po zbrani a zda byli ozbrojeni také izraelští turisté, není v tuto chvíli známo. Egyptská policie zatím oficiální prohlášení k případu nezveřejnila.

Podle televizní stanice Extra News byl však egyptský policista po střelbě zadržen.

Netanjahu: Izrael čeká dlouhá a těžká válka

Blízký a Střední východ

Druhý den války

K tragédii došlo v Alexandrii pouhý den poté, co vypukla válka v Izraeli. Vše odstartovali palestinští teroristé z Pásma Gazy, když v sobotu ráno zahájili rozsáhlý a podle místních médií překvapivý útok na Izrael.

Kromě raket vyslali i komanda, která se na několika místech střetla s policisty a vojáky a podle dostupných informací a záběrů ze sociálních sítí zabíjejí civilisty a berou Izraelce jako rukojmí a unášejí je do Pásma Gazy.

Izraelská armáda následně uvedla, že je ve válečném stavu, a slíbila, že se bude bránit. K útokům se přihlásilo radikální hnutí Hamás, které ovládá Pásmo Gazy. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu slíbil, že nepřítel za útok zaplatí cenu, jakou dosud nikdy nepoznal.

Boje pokračují i v neděli, mrtvých přibývá. Aktuální dění můžete sledovat v on-line reportáži:

Izrael hlásí už přes 700 mrtvých. Tvrdě odpovídá v Gaze

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám