Hlavní obsah

Drama uneseného autobusu skončilo bez krveprolití

Novinky, Jan Horák, DPA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRÉMY

Po několikahodinovém vyjednávání se dnes odpoledne policii vzdal 17letý pachatel, který v severoněmeckých Brémách unesl městský autobus linky číslo 120 s 15 cestujícími. Při zásahu policie nepadl jediný výstřel a všichni cestující vyvázli z dramatu bez zranění.

Foto: SDH Klepáčov

"Erena" neboli Praga RN se na oslavách už zaskví v plné kráse.

Článek

Pachatelem byl sedmnáctiletý Libanonec, potvrdilo to policejní ředitelství v Hannoveru. Jeden z policejních mluvčí, kterého citovala agentura DPA, tvrdil, že pachatel při vyjednávání kladl politické požadavky.

Drama na dálnici

Únos začal v 9:40 hodin před nákupním střediskem, kde pachatel donutil pod pohrůžkou použití pistole řidiče k odbočení z trasy a k cestě na dálnici A 27 směrem na Hannover. Po dvouapůlhodinové jízdě se jej policii podařilo zastavit na dálnici A7 u Hildesheimu.

Policie navázala s pachatelem telefonický kontakt a poté s ním začala vyjednávat přes otevřené dveře autobusu. Únosce požádal o nápoje a nový mobilní telefon. Chtěl pokračovat v cestě na jih Německa směrem na Kassel a k tomu si vyžádal druhého řidiče. Během vyjednávání jednou vystřelil, ale jen do vzduchu, rukojmí zůstala nezraněna.

Záchrana rukojmích

Ještě v ulicích Brém propustil tři cestující a dalšího, který měl problémy s krevním oběhem, u Hildesheimu. Později propustil ještě další rukojmí, takže nakonec jich v autobuse zůstalo šest, včetně blíže neurčeného počtu dětí.

Kolem půl páté odpoledne policie nasadila speciální komando, jež osvobodilo rukojmí a pachatel se vzdal. 

Motiv únosce není zatím znám, ale podle policie si muž kladl politické požadavky. Chtěl mimo jiné hovořit s brémským soc.dem. starostou Henningem Scherfem.

K podobnému případu, ale se zcela jiným pozadím došlo před dvěma týdny v Berlíně. Tehdy se městského autobusu zmocnil muž, který krátce předtím vyloupil banku. Po několika hodinách byl přemožen speciálním policejním oddílem a rukojmí zůstala nezraněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám