Hlavní obsah

Devatenáctiletá dívka zemřela po operaci ňader

Novinky, Ivan Vilček, Právo (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Simona Szöcsová z Bratislavy toužila po větších prsou a navzdory odporu rodičů se rozhodla pro plastickou operaci. Jak informovala televize Markíza, v průběhu operace Simona zkolabovala a navzdory resuscitaci za několik hodin zemřela. Příčinu smrti určí soudní pitva.

Foto: Jiří Růzha

Taneční skupina Lucarino Dance na soutěži Pardubická Ryengle 2013

Článek

Operaci provedli v bratislavském soukromém sanatoriu Medius. Rodičům se však v domluveném čase dcera nehlásila, a tak začali pátrat po tom, co se děje. V sanatoriu jim řekli, že je to špatné a Simona byla převezena do nemocnice.

"Ke konci operace došlo k náhlému selhání oběhu a začali jsme okamžitě s resuscitací, kterou jsme prováděli dvě hodiny," líčil situaci František Bohunický. Po obnovení činnosti srdce byla Simona převezena do nemocnice ve čtvrti Petržalka. Na zdejším ARO však lékaři zjistili, že Simoně opuchá mozek a objevila se krev v žaludku.

"Lékaři čekali na papíry ze soukromého sanatoria, aby věděli jak postupovat dál. Papíry přivezli až za pět hodin a to už bylo pro Simonku pozdě," říká zoufalá matka Zuzana Szöcsová. Rodiče se už obrátili na policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám