Hlavní obsah

Další útok nožem v Duisburgu, obětí je 53letá žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duisburg

Pachatel zaútočil v pátek ráno v centru západoněmeckého Duisburgu nožem na 53letou ženu a způsobil jí vážná zranění, kterým oběť odpoledne v nemocnici podlehla. Informovala o tom místní policie, podle níž je útočník na útěku a zajistit se zatím nepodařilo ani vražednou zbraň.

Foto: Profimedia.cz

Kriminalisté na místě pátečního útoku v Duisburgu

Článek

Deník Bild napsal, že pachatel se s obětí zřejmě znal. Žena údajně bydlela nedaleko a na ulici se vypotácela už těžce zraněná, načež se zhroutila. Svědci okamžitě zalarmovali policii, která kvůli vyšetřování na celý den uzavřela jednu z křižovatek, aby zajistila stopy zločinu.

Mluvčí policie nejprve oznámil, že stav napadené je vážný a že ji zdravotníci museli oživovat, než ji dopravili na kliniku. „V 16 hodin a 12 minut třiapadesátiletá v nemocnici svým zranění podlehla,“ sdělil později mluvčí.

Duisburg se tento měsíc stal místem závažného zločinu už potřetí. Před deseti dny vtrhl 26letý Syřan do posilovny a nožem těžce zranil čtyři muže. Stejný pachatel o Velikonocích smrtelně pobodal 35letého účastníka večírku.

Vyšetřování obou dřívějších incidentů v pátek převzalo Spolkové státní zastupitelství, které obvykle řeší případy s podezřením na spáchání teroristického činu. Podle médií přibývá indicií, že útočník je islamista. Konkrétní motivy jednání útočníka jsou podle ministra vnitra Severního-Porýní Vestfálska Herberta Reue nadále nejasné.

V Německu zadrželi Syřana podezřelého z útoku ve fitness centru

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám