Hlavní obsah

Další podezřelý z vraždy srbského premiéra Djindjiče se prý vzdal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BĚLEHRAD

Srbské policii se v sobotu vzdal Dejan Milenković, další podezřelý z účasti na atentátu proti bývalému srbskému premiérovi Zoranu Djindjičovi. Oznámila to bělehradská rozhlasová stanice B-92 s odvoláním na dobře informované zdroje. Srbské ministerstvo vnitra večer zprávu rozhlasové stanice dementovalo.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Při nočních prohlídkách se návštěvníci setkají s pohádkami Václava Čtvrtka.

Článek

"Dementujeme, že by se Dejan Milenković vzdal policii," prohlásil ve státní televizi mluvčí ministerstva vnitra bez jakýchkoli podrobností. Dejan Milenković zvaný "Bugsy" je členem takzvaného zemunského klanu, který podle policie stojí za vraždou bývalého premiéra. Před dvěma týdny se překvapivě vzdal úřadům i bývalý šéf klanu Milorad Luković zvaný Legija.

Milenković je podezírán i z toho, že loni 21. února řídil nákladní automobil, který se na silnici vedoucí na bělehradské letiště málem srazil s automobilem premiéra. Policie je toho názoru, že šlo o pokus o atentát na Djidjiče. Sám Djindjić se ale snažil událost bagatelizovat. "Byl to asi člověk, který se právě učil řídit auto," řekl tehdy premiér novinářům. Milenkoviče krátce po incidentu policie sice zadržela, ale pro nedostatek důkazů po výslechu propustila na svobodu.

Djindjić byl zavražděn 12. března 2003 před úřadem vlády v Bělehradě. Z podílu na tomto zločinu bylo obžalováno 13 osob, z nichž většina patří k takzvanému zemunskému klanu a k někdejší speciální policejní jednotce zvané červené barety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám