Hlavní obsah

Čtyřicet ovcí určených na porážku se tísnilo v malém bytě v Nice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tajná jatka v jednom sociálním bytě odhalili policisté v jihofrancouzské Nice. Na 50 metrech čtverečních se tam mačkalo asi 40 ovcí, které podle všeho čekaly na porážku u příležitosti nynějšího muslimského Svátku obětování.

Foto: Jihed Abidellaoui, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Byt byl vystlaný senem a jedno ze zvířat už bylo podle televizní stanice France 3 podříznuté. Kriminalisté v této souvislosti zatkli dva muže, kteří na sobě měli trička potřísněná krví.

Místní úřady se domnívají, že zvířata byla předurčena pro rituální porážku u příležitosti zmíněného náboženského svátku, který muslimové na celém světě letos slaví tento týden.

Uvedený sociální byt byl původně neobsazený, správcovská firma jej proto opatřila vstupními dveřmi s vysokým bezpečnostním standardem. Ještě v pátek byl v pořádku.

V neděli v domovním bloku zasahovali kriminalisté kvůli jinému případu, přičemž narazili na ovce. Ty nyní poputují k některému z místních chovatelů.

Pachatelé musí počítat s postihem, a to nejen za neoprávněné vniknutí do bytu. Podle prefektury regionu Alpes-Maritimes bude každý, kdo se podílí na porážce zvířat mimo stanovená místa, potrestán vězením a pokutou 15 tisíc eur (354 tisíc Kč).

Každý dvanáctý beran je homosexuál, končí na jatkách

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám