Hlavní obsah

Čtyři muži v Severním Irsku unesli a zapálili autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belfast

Čtyři muži v neděli pozdě večer v Severním Irsku unesli a následně zapálili autobus. S odvoláním na místní úřady o tom informovala agentura Reuters. Nejsou hlášeni žádní ranění.

Foto: Profimedia.cz

Zničený autobus v Belfastu

Článek

„Bylo nahlášeno, že čtyři muži nastoupili do autobusu a nařídili cestujícím, aby vystoupili, a poté autobus zapálili,” uvedla severoirská policie v prohlášení. „Church Road je v současné době uzavřena, jsou zavedeny objízdné trasy a policie žádá veřejnost, aby se této oblasti vyhnula,” dodala.

Severoirská policie zatkla čtyři muže kvůli vraždě novinářky

Zahraniční

Zmíněná ulice se nachází na předměstí Belfastu Newtownabbey, které je orientované probritsky a unionisticky. Incident se odehrál kolem 19:45 místního času (18:45 SEČ).

Minulý týden dva maskovaní a ozbrojení muži unesli a zapálili jiný autobus. Místní deník Belfast Telegraph uvedl, že útočníci poukazovali na takzvaný severoirský protokol, který zavádí bariéry v obchodu Severního Irska se zbytkem Spojeného království.

Britové chtěli EU od začátku podrazit, přiznal exporadce premiéra Johnsona

Zahraniční

Mnoho probritských unionistů se obává, že protokol podkopává mír v Severním Irsku. V současnosti probíhají mezi Evropskou unií a Británií rozhovory o úpravě brexitových pravidel pro Severní Irsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám