Hlavní obsah

Čtyři lidé jsou v kritickém stavu po tlačenici před koncertem v Londýně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před koncertní halou v Londýně ve čtvrtek večer došlo k tlačenici stovek až tisíců lidí, při níž bylo několik osob zraněno. Čtyři lidé jsou v nemocnici v kritickém stavu, informovala v pátek agentura AP. Na koncert zpěváka Asake se snažilo dostat množství nezvaných osob a policie musela organizátory požádat o zrušení vystoupení.

Čtyři lidé jsou v kritickém stavu po tlačenici před koncertní halou v LondýněVideo: AP

 
Článek

Z osmi hospitalizovaných jsou v tuto chvíli čtyři v kritickém stavu.

Koncert byl zrušen už deset minut po prvním vystoupení Asakeho na jevišti, který publiku oznámil, že se před halou něco děje, ačkoli sám v tu chvíli nevěděl, co přesně.

Poté na jeviště přišel další muž, který situaci vysvětlil: „Museli jsme show zastavit, venku máme tři tisíce lidí, kteří prolomili dveře, a kvůli bezpečnosti nás policie požádala, abychom ukončili show. S námi to nemá nic společného,“ dodal.

Policisté na místě nikoho nezatkli, místo ale bylo uzavřeno a probíhá vyšetřování.

K incidentu se vyjádřil starosta Londýna Sadiq Khan, který uvedl, že je zdrcený tím, že se něco takového mohlo v hlavním městě Spojeného království stát. „Nenechám to být, dokud nedostaneme odpovědi, které jejich blízcí (zraněných) potřebují a které si zaslouží,“ cituje Khana agentura AP.

O2 Brixton Academy je jednou z nejpopulárnějších londýnských hudebních hal. Byla postavena ve 20. letech minulého století s kapacitou pro téměř pět tisíc návštěvníků.

Vědci řeší, jak uniknout z tlačenice

Věda a školy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám