Hlavní obsah

Čeští turisté uvázli v terénu ve Vysokých Tatrách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

V pondělí uvázl v terénu ve Vysokých Tatrách český pár, který požádal o pomoc horskou záchrannou službu (HZS). V nepříznivých povětrnostních podmínkách sešla dvojice z vyznačené cesty a dostala se do neschůdného terénu.

Foto: HZS Slovensko, Bez zdroje

Horští záchranáři zasahují ve Vysokých Tatrách

Článek

Ve Vysokých Tatrách foukal silný vítr a byla téměř nulová viditelnost. „Horští záchranáři proto vyrazili na pomoc pozemně. Podle poskytnutých GPS souřadnic se pár měl nacházet nad Capím plesem. Záchranáři je pomocí zvukových signálů lokalizovali ve vyšší poloze, a to téměř pod Bystrou lávkou,“ konstatovala HZS.

Záchranáři poskytli českému páru přímo na místě neodkladnou péči, zateplili je a poté je doprovodili na Štrbské Pleso, kde byli ubytováni. „Záchranáři se vrátili na základnu v nočních hodinách,“ dodala HZS.

V Kanadě hledají Čecha, který se ztratil při splouvání řeky

Amerika

Zároveň upozornila návštěvníky hor, že na podzim se dny zkracují, a tím se zkracuje i čas na horské túry. „Doporučujeme turistům, aby na túru odcházeli v ranních hodinách a ukončili ji do setmění. Pokud vám v létě stačilo vyrazit na túru dopoledne, na stejnou trasu nyní vyrazte nyní minimálně o dvě až tři hodiny dřív a vezměte si s sebou baterku nebo čelovku,“ napsal ředitel HZS Marek Biskupič Novinkám.

Turisté by si měli před túrou také zjistit aktuální předpověď počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám