Hlavní obsah

Český autobus havaroval na cestě do Hamburku

DPA, Jan Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Plně obsazený autobus s českými turisty havaroval dnes na dálnici A 24 spojující Berlín s Hamburkem. Nedaleko Wittenburgu autobus sjel z jízdní dráhy, na okraji odstavného pruhu ho však řidič zastavil.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Podle policie ze Schwerinu, která začala nehodu vyšetřovat, se nikomu z 33 cestujících nic nestalo. První předpoklady hovoří o tom, že řidiče zřejmě přemohl mikrospánek. Cestující pokračovali v cestě do Hamburku náhradním autobusem.

Škoda zatím neznámá

K nehodě došlo prakticky na stejném místě, kde před necelými třemi týdny, 14. června, havaroval jiný český autobus. Ani tehdy se nikomu z cestujících nic nestalo, nehoda však měla těžší podobu: vozidlo, jímž kromě dvou řidičů cestovalo ještě 12 školáků a učitelka, sjelo z vozovky do příkopu a převrátilo se na bok. Hmotná škoda činila podle odhadu asi 10 tisíc eur (zhruba 300 tis. Kč). Výše škody při dnešní havárii zatím není známa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám