Hlavní obsah

Česká rodina byla v Německu odsouzena za pašování drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PASOV

Soud v německém Pasově v úterý poslal do vězení čtyři členy české rodiny, kterou němečtí policisté letos v březnu zadrželi s nákladem téměř 260 kilogramů hašiše v automobilu. Dvaadvacetiletému Tomáši Gieselovi z Ústí nad Labem, který se k pašování drog hned po zadržení doznal, uložil soud šest let nepodmíněně.

Foto: Josef Zajíc

Návštěva Hasičského záchranného sboru MSK v Ostravě - Zábřehu. 11.10.2013

Článek

Jeho manželka Marcela dostala dva a půl roku a jeho otec a strýc po třech letech nepodmíněně. Ti však na rozdíl od Tomáše Giesela popírají, že by o drogách věděli.

Proti rozsudku se nicméně odvolal pouze Tomáš Giesel, ostatní svého práva nevyužili. Podle německého práva totiž mohou být propuštěni na svobodu již po odpykání poloviny trestu.

Výlet pro hašiš

Všichni čtyři odsouzení byli drženi ve vazbě jednotlivě v celách na různých místech Německa. Právní zástupkyně rodiny Gieselů dnes ČTK během líčení řekla, že s nimi bylo zacházeno velmi dobře, a proto vazbu nijak výrazně špatně nenesli.

Rodina podnikla fingovanou turistickou cestu do Jordánska a Sýrie, kde naložila do kempinkového vozu 260 kilogramů hašiše, jehož hodnota na černém trhu představuje asi 100 milióínů korun. Celou akci podle obžaloby organizoval Tomášův někdejší zaměstnavatel, který je nyní ve vazbě v České republice. Ten prý dával rodině pokyny do Sýrie, kudy jezdit a kde nabrat náklad.

Obžaloba požadovala pro Tomáše Giesela osmiletý trest, pro jeho otce a strýce tresty pětileté a pro ženu Marcelu šest let vězení. Podle obžaloby totiž musel všem být minimálně podezřelý objemný náklad i průběh cesty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám