Hlavní obsah

Camilla ví o sedmi překážkách. Zneklidňují ji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na královnu Camillu dopadla před korunovací plnou vahou nervozita. Její největší obava: Jsem dostatečně oblíbená pro nový úřad? Přitom zatímco v roce 2010 ji chtělo za královnu pouhých 14 procent Britů, letos to je už 53 procent.

Foto: Peter Tarry, ČTK/AP

Charles a Camilla na snímku z roku 2005 po civilním svatebním obřadu před budovou Guildhall ve Windsoru

Článek

Týdeník Bunte vyčíslil ve své tištěné verzi sedm starostí ženy, kterou ještě za časů princezny Diany bulvární tisk nepokrytě označoval za „nejnenáviděnější na světě“.

1) Tréma – bude na ni hledět nejen celá Británie, ale i miliony lidí „ve zbytku světa“. Horor pro ženu, která se raději v holínkách a se dvěma psy toulá přírodou. V případě, že se dopustí chyby, vyrojí se pochyby o její způsobilosti. Korunovace jako test stupňuje její trému.

2) Ztráta soukromí – v posledních týdnech se nakupilo tolik povinností, že se téměř nedostala na venkovskou usedlost Ray Mill House, kterou získala po rozvodu s Andrewem Parkerem Bowlesem a kam se uchyluje, když nemá náladu na lidi. Čte, lenoší, píše si na sociálních sítích s vnoučaty z prvního manželství. Sama, bez krále.

3) Tchynin stín – Alžběta II. ztělesňovala instituci, kult a 70 let na trůnu i tvář monarchie. Osobně byla oblíbená. Camilla se krčila za jejími zády a teď ji osud vrhl do záře reflektorů. Bojí se, že je budou srovnávat – a to budou.

4) Diana – další duch z minulosti je největším, neviditelným protihráčem. Po výroku princezny srdcí v rozhovoru pro BBC „v tom manželství jsme byli tři“ veřejnost považovala Camillu za hlavního viníka rozpadu manželství Diany s tehdejším princem Charlesem. Obliba Diany nepolevuje, stala se nesmrtelnou, a nezabírá ani to, že Charles najal po smrti první manželky v roce 1997 Marka Bollanda, hvězdu PR, aby vylepšit image Camilly.

5) Kate – Camilla ví, že Kate je pro monarchii požehnáním. Ačkoli obliba Camilly a Karla III. podle YouGov vzrostla na 48 procent, resp. 63 procent, nadále zaostává za následníkem trůnu Williamem (72 procent) a Kate (70 procent). Tato čísla posilují roztrpčení Camilly, že její pracovitost není doceněna.

6) Meghan a Harry – Harry, nevlastní syn Camilly, a jeho manželka Meghan zůstávají největší překážkou pro mír v rodině. Jejich příliš osobní náhledy do života za zdmi paláců dvoru těžce uškodily. Královna jeví pramalou chuť vidět se znovu s Harrym; Meghan zůstala se synem Archiem v USA. Harry Camillu v memoárech označil za „nebezpečnou, protože ve své snaze rehabilitovat se nechává za sebou na ulici mrtvoly“.

7) Obavy o manžela – s Karlem III. se znají přes půlstoletí, tvoří sehraný tým. Camilla ví, že manžel přistupuje ke svému poslání s mimořádným nasazením, a má strach, že ho jeho nasazení zničí.

Slonovinové žezlo nevadí, povzbudila Camillu náčelnice

Zahraniční

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám