Hlavní obsah

Byl něžný, řekl o německém kanibalovi přítel

Právo, DPA, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KASSEL

"Byl něžný, ochoten kdykoliv pomoci a většinou veselý," prohlásil v pondělí před zemským soudem v Kasselu o Arminu Meiwesovi (42) jeho pětadvacetiletý přítel. Ten s "kanibalem z Rotenburgu" půldruhého roku udržoval homosexuální vztah.

Foto: archiv MPP

Ilustrační foto

Článek

Při soudním jednání, z něhož byla vyloučena veřejnost, zdůraznil, že po celou dobu nepozoroval u přítele nějaké kanibalské sklony a že se přitom dobře znali. Nevěděl co říci na skutečnost, že se Meiwes přiznal, že 10. března 2001 usmrtil berlínského inženýra Bernda Brandese, jeho tělo pak rozčtvrtil a částečně snědl.

Dalším předvolaným svědkem byl 28letý telefonista, kterého chtěl Meiwes původně také usmrtit, ale muž ho zklamal. Na internetu se totiž vydával za štíhlého, ačkoliv je silnější postavy, jak se mohli v pondělí přesvědčit i soudci, když se před nimi objevil zavalitější člověk, který se podobně jako ostatní svědci, maskoval dlouhou šálou ovinutou kolem hlavy. Obviněný již při začátku procesu počátkem prosince řekl, že jeho přáním bylo, aby obětí byl "velký, blonďatý a štíhlý muž".

Advokát: zabití na požádání

S čepicí, šálou kolem hlavy a v brýlích se podle německé televize n-tv objevil před soudem i třetí svědek - pětadvacetiletý student, o němž je známo, že byl rovněž vyhlédnutou obětí a navštívil Meiwese v jeho stavení v Rotenburgu.

Výslechy svědků potvrdí, že obviněný svou oběť nezavraždil, ale bylo to zabití na požádání, zdůrazňuje neustále podle internetové stránky týdeníku Der Spiegel Meiwesův obhájce. "Můj mandant neudělal nikdy nic proti vůli mužů, kteří s ním chtěli zažít své řeznické fantazie," cituje právníka časopis.

Dodal, že kdyby chtěl, mohl jeho mandant lehce svou potenciální oběť zabít. Prokuratura trvá na obvinění, že inženýr Brandes byl zavražděn kvůli uspokojení pohlavních choutek pachatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám