Hlavní obsah

Bushe v Bangkoku ohlídají tři tisíce agentů USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BANGKOK

Přes tři tisíce amerických agentů bude působit v Bangkoku na zasedání Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří 20. a 21. října. Mají v Thajsku hlídat prvního muže USA George W. Bushe, jenž se spolu s nejvyššími představiteli dvaceti zemí, summitu zúčastní. Bezpečnost v ulicích zajistí navíc tisíce policistů a vojáků. Uvedl to ve čtvrtek list Bangkok Post.

Foto: Martin Šalek

S pomocí Lucase jsou dnes lékaři mnohem úspěšnější při záchraně života.

Článek

"Pro Američany jsou tyto bezpečnostní operace běžné. Je jedno, zda je jejich prezident v Německu, Velké Británii či u nás. USA je hlavním cílem teroristů a přísná bezpečnostní pravidla jsou proto pochopitelná," snažil se nasazení cizinců v zemi přiblížit Thajcům vysoký představitel thajské policie generál Sant Sarutanond.

Američané jsou už v Thajsku

Říjnové vojenské manévry zcela Bangkok uzavřou nejen pro turisty, ale i pro místní obyvatele. Úřady již nyní rezidenty vyzývají, aby v době summitu opustili metropoli. Sarutanond se přitom listu pochlubil, že jeho muži ohlídají "každou píď". Specialisté se tam detailně zaměří mimo jiné na kanalizační síť a vodovody.

Tři tisícovky Američanů již v Thajsku pobývají. Dlouhé týdny před zasedáním prověřují rizikový terén a koordinují své aktivity s tamějšími speciálními složkami. V součinnosti obou zemí budou přísně střeženy zejména břehy řeky protékající Bangkokem.

V zemi působí ze stejných důvodů také stovky specialistů z Ruska a Číny.

Reklama

Výběr článků

Načítám