Hlavní obsah

Budoucnost jídelních lístků v restauraci?

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řekněte Arrivederci (sbohem) papírovým jídelním lístkům, nabádá italský list La Stampa. Kvůli prevenci před nákazou koronavirem používají v některých italských restauracích místo fyzických lístků jen QR kód.

Foto: Eva Plevier, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Je skvělé zajít si po dvou a půl měsících do restaurace, a když jste dobře přijati, je to ještě lepší,“ řekl Stefano Prati, který si dal římskou specialitu špagety alla Carbonara v restauraci Da Enzo ve čtvrti Trastevere v italské metropoli.

V ní kvůli bezpečnosti zákazníků odzvonilo jídelním lístkům. Místo nich číšníci hostům ukážou QR kód, který si naskenují do svých chytrých telefonů, a menu a denní speciality se objeví okamžitě na obrazovce.

Rakouského prezidenta přistihla policie v restauraci po povinné zavíračce

Evropa

Hosté, i starší, si pomalu zvykají. „Zpočátku se tváří hodně překvapeně, někteří bojují, že kód nebudou moci používat, ale pak zjistí, že je to velmi jednoduché, a jsou spokojení,“ potvrzuje majitelka restaurace Maria Chiara di Freliceová.

Reklama

Výběr článků

Načítám