Hlavní obsah

Britská policie na několik hodin zavřela terminál u Eurotunelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Britská policie společně s armádními pyrotechniky uzavřela v pátek dopravní terminál Eurotunelu ve Folkestonu na jihu Anglie. Na místě byl kolem 10.30 ráno (11.30 SELČ) zatčen muž s „podezřelým vozidlem“, informovala stanice Sky News. Uzavírka trvala až do 16 hodin (17 SELČ).

Foto: Profimedia.cz

Dopravní zácpa u vjezdu do Eurotunelu ve Folkestonu. Ilustrační foto

Článek

Britská média v průběhu odpoledne zveřejňovala záběry z příjezdu k terminálu, kde se tvoří dlouhé fronty. Úřady cestujícím doporučují, aby pravidelně kontrolovali web dopravní společnosti LeSchuttle s aktuálními informacemi.

Jeden z řidičů na místě nicméně popsal, že vlaky v tunelu podle jeho odhadu naberou nejméně několikahodinová zpoždění.

Britská policie také uvedla, že incident na terminálu ve Folkestonu nesouvisí s pátráním po 21letém vězni, který ve středu ráno uprchl z londýnského nápravného zařízení Wandsworth.

Eurotunel je nejdelší podvodní tunel na světě, měří 50 kilometrů a 37 kilometrů. Vede pod Lamanšským průlivem. Od zahájení provozu v roce 1994 tunelem projelo 465 milionů cestujících a 95 milionů vozidel, uvádí jeho provozovatel Getlink.

Útěk jako z detektivky. Britská policie hledá vězně, který se „vypařil do vzduchu“

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám