Hlavní obsah

Britská média komentují vyřazení Balogové v SuperStar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Úspěch romské uchazečky ucházející se o vítězství v soutěži Česko hledá SuperStar byl zmařen rasismem. Uvedl to ve středu internetový server BBC s odvoláním na tisk v ČR. Martina Balogová (25), jejíž hlas zasáhl milióny osob, opustila v neděli finálovou pětici, protože je Romka, shrnuje BBC.

Foto: Vratislav Konečný

Vstupní brána Košumberku je renesanční

Článek

Česká média její vyřazení údajně komentovala jako marný boj s lidskými předsudky. Podle novin v ČR se prý svým suverénním vystupováním, dokonalým zpěvem a spontánností stala trnem v oku "mnohým rasistům, jež to nedokázali přijmout".

"Zlomila opakovaně dlouhotrvající předsudky, a to tváří v tvář miliónům diváků před televizními obrazovkami," píše BBC s odvoláním na česká média.

"Jméno Martina Balogová zaznělo v posledních týdnech alespoň jednou snad v každé české domácnosti," tvrdí server. Dodává zároveň, že v soutěži stále zůstává další "barevný", syn syrského otce Sámer Issa.

BBC však také cituje časté dotazy uživatelů internetu směřované v diskusích na Balogovou. K častým patřily: Jaké je to být Češkou?; Jaké je to být cikánkou?; či prosté konstatování: Nevyhraješ, protože jsi cikánka.

Anketa

Vypadla podle vás Balogová kvůli svému původu?
ANO
23,7 %
NE
71,6 %
Nedokážu věc posoudit
4,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5726 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám