Hlavní obsah

Británie je zlomená. Tisíce lidí v Londýně demonstrovaly za vypsání parlamentních voleb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce lidí se v sobotu v centru Londýna zapojily do protestní akce vyzývající mimo jiné k vypsání parlamentních voleb a k řešení nízkých mezd. Demonstraci s názvem Britain is Broken (Británie je zlomená) svolala organizace People's Assembly, informoval server BBC.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Protivládní protest v Londýně

Článek

Bývalý předseda labouristů Jeremy Corbyn na demonstraci uvedl, že vláda „bude donucena“ naslouchat protestujícím, kteří vyzývají ke zlepšení mezd a pracovních podmínek. „Lidé jsou tu velmi odhodlaní,“ dodal.

Michelle Udenová z jihovýchodního Londýna, která vzala na demonstraci svá sedmiletá dvojčata, prohlásila, že chce změnu ve vedení země, protože se potýká s vysokými životními náklady. „Už toho bylo dost,“ řekla čtyřiatřicetiletá žena, jež se stará o manžela trpícího epilepsií. „Pokud se nepostavíme a nebudeme bojovat, budeme sedět a plakat,“ dodala. Své děti prý vzala na demonstraci, aby viděly „demokracii v akci“.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

V čele demonstrantů byl Corbyn.

„Vláda je v hluboké krizi,“ uvedla Ramona McCartneyová z organizace People’s Assembly. „Chceme, aby byla tato demonstrace co největší, aby je přiměla k parlamentním volbám,“ dodala.

Británie zvýšila základní úrok o 0,75 procentního bodu, nejvíce za 33 let

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám