Hlavní obsah

Brázdy mají zadržet oheň v Saském Švýcarsku

V Saském Švýcarsku začaly zásahové jednotky v neděli rozrývat lesní porosty v okolí požářiště. Hašení pokračuje druhým týdnem.

Foto: AP

Hašení požárů v Saském Švýcarsku pokračuje už druhým týdnem.

Článek

„Požár se přenesl do hloubky 50 centimetrů a mohl by se rozšířit pod zem. Aby se tomu předešlo, pokládá se do rozrytých brázd pěnový koberec jako protipožární bariéra,“ řekl Thomas Kunz, mluvčí německého okresu Saské Švýcarsko-Východní Krušnohoří.

V Saském Švýcarsku u českých hranic hoří skalní most Bastei

Evropa

Zaměstnanci společnosti Sachsenforst současně rozebírají mrtvé dřevo z okolních lesních porostů.

Zásah proti lesnímu požáru v Saském Švýcarsku u českých hranic v pondělí vstupuje do druhého týdne. Na místě pracuje od rána zhruba 200 hasičů, uvedla agentura DPA. Jejich cílem je zabránit vzniku nových ohnisek a omezit plochu postiženou ohněm.

Pilot: S takovým požárem jsme se ještě nesetkali

Domácí

Během dne se počet zasahujících hasičů má zvýšit na 550 a do boje proti požárům se zapojí i vrtulníky. Zásah, kterého se účastní také armáda, se soustředí na oblast kolem hory Grosser Winterberg a údolí Grosser Zschand. Místo dnes navštíví ministryně obrany Christine Lambrechtová.

Podle posledních odhadů požár poničil v Saském Švýcarsku plochu o velikosti 150 hektarů. Požár se tam rozšířil minulé pondělí z české strany, kde oheň zničil přes 1000 hektarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám