Hlavní obsah

Zdraví odsouzeného Mubaraka se horší, možná skončí v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Zdravotní stav odsouzeného 84letého egyptského exprezidenta Husního Mubaraka se nelepší a možná bude muset být převezen z vězení do nemocnice, uvedla ve středu egyptská státní agentura MENA. Podle nejmenovaných představitelů věznice citovaných agenturou AP se Mubarakovo chatrné zdraví dostalo do "nebezpečné" fáze.

Foto: Reuters

Husní Mubarak u soudu na lůžku

Článek

Mubarak byl v sobotu odsouzen na doživotí kvůli násilnostem během loňského protivládního povstání. Ten den byl také převezen do vězení. Od té doby se jeho zdravotní stav zhoršil. Jen během středy vězně údajně pětkrát napojili na umělé dýchání.

Svržený vůdce podle výsledků lékařského vyšetření trpí nervovým šokem, těžkou depresí a stoupl mu krevní tlak. Ošetřující lékaři doporučili, aby byl převezen do vojenské nebo jiné velké nemocnice.

Mubarak byl odsouzen kvůli podílu na smrti stovek demonstrantů při loňském protivládním povstání, které prezidentův režim loni v únoru po bezmála 30 letech vlády smetlo. Trest si odpykává ve věznici Tora v Káhiře.

Část Egypťanů byla rozsudkem zklamána. Požaduje pro Mubaraka smrt. Má strach, že by mohl být z vězení propuštěn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám