Hlavní obsah

V Saúdské Arábii sťali a ukřižovali Jemence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rijád

V Saúdské Arábii popravili Jemence Mohammada Rašída Chaíri Hussajna, který byl odsouzen za dva hrdelní činy, za vraždu a za anální znásilnění Pákistánce Pašty Sajída Chána. Informoval o tom list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Popravy mají v Saúdské Arábii dlouhou tradici. Záběr je z třicátých let z Džiddy.

Článek

„Jemenský občan Mohammad Rašíd Chaír Husajn zavraždil Pákistánce Paštu Sajída Chána poté, co se s ním dopustil sodomie,“ uvedla v prohlášení tisková agentura SPA. Husajn byl dále odsouzen za krádež a sérii útoků.

Jemenec byl v Džizánu na jihu země nejprve sťat. Jeho tělo bylo pak ukřižováno. Tato praktika se uplatňuje v ultrakonzervativní Saúdské Arábii u mimořádně vážných trestných činů.

Saúdská Arábie je kritizována za mimořádně tvrdé tresty zahrnující popravy stětím nebo nově popravčí četou.

Letos už v zemi sťali 28 lidí, loni jich bylo popraveno podle různých údajů 69 až 76. V zemi se popravuje mimo jiné za vraždu, znásilnění a ozbrojenou loupež.

Za tu bylo k trestu smrti odsouzeno sedm nezletilých, kteří byli zastřeleni 13. března v Abhě. Jeden z nich řekl několik hodin před popravou, že se přiznal, když mu vyhrožovali, že budou mučit jeho matku před jeho očima. Skupina byla zapletena do krádeží šperků.

Reklama

Výběr článků

Načítám