Hlavní obsah

V Pákistánu se srazily dva vlaky. Mrtvých je nejméně 38

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Při srážce dvou vlaků na jihu Pákistánu zemřelo dnes nejméně 38 cestujících a další lidé utrpěli zranění, informovala agentura AP s odvoláním na místní úřady. Na místě jsou záchranáři, kteří vyprošťují z poškozených vlaků raněné a těla obětí. Pomáhají jim i obyvatelé blízkých vesnic.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda vlaku v PákistánuVideo: AP

 
Článek

V Provincii Sindh narazil vlak do jiné soupravy, která krátce předtím vykolejila. Oba vlaky převážely dohromady asi 1100 cestujících. Ve vykolejeném vlaku se stále nachází 15 až 20 lidí, kteří volají o pomoc. Úřady se snaží sehnat těžké stroje, s jejichž pomocí by mohli být tito lidé vyproštěni. Ty však podle informací místních médií na místo ani po čtyřech hodinách nedorazily.

V Malajsii se srazily dva vlaky. Zraněných je přes 200

Svět

Mrtvé a raněné pasažéry odvážejí do blízkých nemocnic záchranáři, příslušníci policie, ale i místní obyvatelé. Na místo dorazili také vojáci. Někteří ranění jsou v kritickém stavu.

Foto: ČTK/AP

Srážka vlaků si vyžádala nejméně 30 obětí.

Příčina vykolejení vlaku a následné srážky zatím není jasná. V Pákistánu, kde je údržbě dopravního značení a tratí věnována malá pozornost, nejsou podobné nehody výjimkou, upřesnila AP.

Foto: ČTK/AP

Na jihu Pákistánu se srazily dva vlaky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám