Hlavní obsah

V Gaze zachránili dítě z matky, která zemřela při náletu

Gaza/Jeruzalém

V pásmu Gazy se podařilo zachránit dítě z těla těhotné ženy, která zemřela při izraelském náletu. Uvedla to Al-Džazíra. Konflikt si za 19 dní vyžádal izraelského listu Ha´arec tisíc obětí.

BEZ KOMENTÁŘE: Zachráněné dítě v Gaze, matka zabita při náletu

 
Článek

Těhotná 23letá Palestinka byla zasažena při náletu na město Dajr Balá. Okamžitě byla převezena do porodnice. Dítě se dostalo na svět ve chvíli, kdy byla žena už deset minut klinicky mrtvá.

Palestinský lékař Fadi Chroti uvedl, že to byl zázrak. Plod většinou nepřežil smrt matky o více než pět minut. Šance, že děvče zůstane naživu, je ale stále jen půl na půl, uvedla BBC.

V zasaženém dvoupatrovém domě žily čtyři rodiny. Manžel mrtvé byl podle televize ABC příslušníkem radikálního Islámského džihádu.

Při nočních náletech Izraele zahynulo 20 Palestinců v rodinném domě v táboře Chán Junís.

Počet palestinských obětí dosáhl od 8. července, kdy konflikt vypukl, 985. Uvedlo to v sobotu ministerstvo zdravotnictví v Gaze, které citoval list Ha´arec. Při prohledávání trosek během humanitárního příměří vyhlášeného v sobotu ráno bylo podle ministerstva vyproštěno 60 těl. Zraněných je 5600. [celá zpráva]

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Izraelská střela při dopadu na cíl

Izraelské zdroje potvrdily další dva padlé příslušníky Izraelských obranných sil počet mrtvých izraelských vojáků dosáhl 3, dále zemřeli na izraelští civilisté a jeden Thajec.

V evakuačních centrech OSN je nyní přes 160 000 Palestinců.

Reklama

Výběr článků

Načítám