Hlavní obsah

Těla zesnulých Češek by mohli přepravit do vlasti už dnes

– Praha

České ministerstvo zahraničí nevyloučilo, že rakve s těly dvou zemřelých českých turistek by mohly být z egyptské metropole Káhiry do České republiky přepraveny již během středy. Přesné informace o plánovaném převozu Češek, které minulý týden za nejasných okolností zemřely v egyptském letovisku Hurghada, ale ministerstvo zatím nemá.

Foto: titanicpalace.com

Část hotelového komplexu Titanic Palace v egyptské Hurghadě.

Článek

„Mělo to být poměrně brzy, takže to není vyloučeno,” řekla ve středu před polednem mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová na dotaz, zda by se ostatky dvou Češek mohly vrátit do vlasti už během středy.

V úterý byly rakve v Káhiře zapečetěny pro přepravu do Česka.

V Egyptě nadále zůstává další člen postižené rodiny – otec. Místní úřady mu již vrátily cestovní pas, zemi však zatím opustit nesmí, protože je jedinou osobou bezprostředně spojovanou s případem a egyptská policie ho potřebuje k dalšímu vyšetřování. Otec v televizi Nova popřel, že by měl podíl na smrti své manželky a dcery, egyptská média ho považují za hlavního podezřelého.

Matka s dcerou zemřely v hotelovém pokoji minulý týden v noci na úterý. [celá zpráva] Ředitel nemocnice v Hurghadě Českému rozhlasu řekl, že na jejich žaludky musel působit silný jed, který nejspíš požily v nápoji. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám