Hlavní obsah

Saúdka natočená v minisukni byla po výslechu propuštěna, obvinění nepadlo

– Rijád

Saúdskoarabská policie v úterý v noci po několikahodinovém výslechu propustila dívku, která o víkendu pobouřila úřady i část konzervativní veřejnosti — to když se na veřejnost dostaly záběry, jak se prochází ve starověké pevnosti Ušajkír v sukni nad kolena. Podle oficiálních míst vyšlo najevo, že dívka o zveřejnění videa na internetu nevěděla a nijak postihována nebude. Informovala o tom televize Al-Džazíra.

Foto: Profimedia.cz

Nejmenovaná dívka v minisukni na záběrech, které se objevily na veřejnosti

Článek

Záběry se o víkendu poprvé objevily na internetové sociální síti Snapchat. Pořízeny byly ve starověké pevnosti Ušajkír ve vesnici Nadžd, asi 150 kilometrů severně od Rijádu.

Kromě toho, že má nejmenovaná dívka na záběrech sukni, která je v rozporu s konzervativními saúdskoarabskými pravidly, rovněž nemá zakrytou hlavu a má odkryté břicho. [celá zpráva]

Bez povolení Saudky nikam nemohou

Konzervativní saúdskoarabská společnost po ženách vyžaduje, aby na veřejnosti chodily zahalené včetně hlavy.

Saúdská Arábie patří v případě práv žen k nejkonzervativnějším zemím světa, připomněl deník The Washington Post. Ženy tam například nesmí cestovat ani pracovat bez povolení „mužských ochránců“, tedy bratrů, otců, manželů nebo jiných příbuzných mužského pohlaví.

Foto: Novinky

Oděvy žen v muslimských zemích

Reklama

Výběr článků

Načítám