Hlavní obsah

Při požáru v ústavu pro mladistvé v Káhiře zahynulo nejméně 6 dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Při požáru v nápravném zařízení pro mladistvé v Káhiře ve čtvrtek zahynulo nejméně šest dětí. Co požár způsobilo, není v tuto chvíli jasné. S odkazem na egyptské činitele o tom píše agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Před požárem se v jednom oddělení zařízení podle egyptských činitelů dvě děti popraly. Zraněno bylo podle stejných zdrojů více než dvacet dětí. Činitelé s novináři hovořili pod podmínkou anonymity, jelikož neměli povolení sdělovat informace médiím.

Spálená těla na nástupištích. Lokomotivě v Káhiře po nárazu vybuchla nádrž

Svět

Co požár způsobilo, nebylo okamžitě jasné. Státní média s odkazem na výsledky předběžného vyšetřování píší o zkratu v elektrickém vedení. List Achbár al-Jaum napsal, že dětem se nepodařilo uniknout, protože byly zamčené dveře.

Lidé na nádraží v Káhiře uhořeli kvůli hádce dvou strojvůdců

Svět

Bezpečnostní normy a protipožární předpisy se v Egyptě málo dodržují, což je spojováno s mnoha úmrtími. V březnu při požáru textilky nedaleko Káhiry zemřelo nejméně 20 lidí a dalších 24 bylo zraněno.

V loňském roce podle oficiálních statistik došlo v Egyptě k 52 000 požárům, při nichž zahynulo 199 lidí. Za rok 2019 země zaznamenala zhruba 50 660 požárů a 252 s nimi spojených úmrtí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám