Hlavní obsah

Po 87denní hladovce zemřel v izraelské věznici Palestinec Chádir Adnán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po 87denní hladovce zemřel v izraelské věznici Chádir Adnán, člen palestinské radikální skupiny Islámský džihád. Agentura Reuters o jeho úmrtí informovala v úterý ráno s odvoláním na izraelské úřady. Ty uvedly, že Adnán odmítl podstoupit lékařské testy a léčbu.

Foto: Profimedia.cz

Obraz Chádira Adnána namalovaný na zdi v Gaze

Článek

„Náš boj pokračuje a nepřítel si znovu uvědomí, že jeho zločiny neprojdou bez odpovědi. Odpor bude pokračovat se vší silou i odhodláním,“ reagovala na úmrtí skupina Islámský džihád. Nedlouho poté se v oblastech sousedících s Pásmem Gazy ozvaly sirény a izraelská armáda potvrdila, že na izraelské území dopadly tři rakety.

Adnán zemřel ve věznici v 45 letech. Byl známou osobou Islámského džihádu na Izraelem okupovaném Západním břehu Jordánu. Islámský džihád se staví proti mírovým dohodám mezi Palestinou a Izraelem a brojí za zničení Izraele.

Reuters s odkazem na Palestinskou asociaci vězňů uvádí, že Adnán byl v Izraeli zatčen 12krát a ve vězení strávil kolem osmi let, od roku 2004 držel hladovku nejméně pětkrát. Obviněn byl mimo jiné z podpory terorismu a spolupráce s teroristickou organizací.

Izrael zatkl jordánského poslance. Viní jej z pašování stovek zbraní na Západní břeh

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám