Hlavní obsah

Palestinská raketa zasáhla kibuc, jeden mrtvý, čtyři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM/GAZA

Palestinská raketa vypálená z Gazy zabila ve čtvrtek jednoho Izraelce a další čtyři zranila. Zasáhla továrnu v kibucu Nir Oz. Izraelská vláda z útoku obvinila hnutí Hamás, které pásmo Gazy ovládá.

Foto: Amir Cohen , Reuters

Kouřová stopa po palestinské raketě vvpálené z pásma Gazy

Článek

Tři lidé utrpěli od střepiny rakety středně těžká zranění, jeden člověk byl zraněn lehce. Po útoku bylo v oblasti vyhlášen stav nejvyššího nebezpečí raketových útoků.

Kibuc Nir Oz leží v dostřelu raket Kásam v západní části pouště Negev, která je nejčastějším terčem raketových útoků palestinských radikálů. Nejčastěji bývá zasaženo město Sderot.

Hamás k obvinění z útoku vydal následující stanovisko: "Budeme konfrontovat okupanta s našimi požadavky a budeme pokračovat v útocích na sionistické vojenské posty i osady kolem Gazy jako odpověď na pokračující agresi proti našemu lidu".

Izrael se snaží útokům na své území čelit blokádou Gazy, do které dodává jen nejzákladnější humanitární dodávky.

Naposled palestinské rakety zabíjely na území Izraele v květnu. Tehdy si ostřelování vyžádalo dvě oběti. Od roku 2000 si podobné útoky vyžádaly 16 obětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám