Hlavní obsah

Palestinec v Jeruzalémě pobodal cestující v tramvaji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Palestinec v pátek zaútočil nožem na lidi v tramvaji v centru Jeruzaléma, mladá Britka na následky četných ran posléze v nemocnici zemřela. Informoval o tom deník The Jerusalem Post s odvoláním na místní zdravotníky a policii. Další dva lidé, včetně těhotné ženy, byli při útoku zraněni. Policie útočníka zatkla, podle izraelských médií je jím duševně nemocný muž.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izraelští policisté zpacifikovali palestinského útočníkaVideo: Reuters

 
Článek

Palestinec zaútočil na lidi v tramvaji poblíž Starého Města v Jeruzalémě, kde si v pátek křesťané připomínají ukřižování Ježíše Krista.

Foto: Mahmoud Illean, ČTK/AP

Záchranáři evakuují jednoho ze zraněných pasažérů.

Ženou, která zranění nepřežila, je podle izraelské policie pětadvacetiletá Britka. Při útoku byl rovněž zraněn asi padesátiletý muž a asi třicetiletá těhotná žena, uvedl deník The Jerusalem Post. Oba byli převezeni do nemocnice.

Foto: Mahmoud Illean, ČTK/AP

Záchranáři a policisté zasahují v tramvaji, kde došlo k útoku.

Izraelská média uvedla, že podezřelým je duševně nemocný sedmapadesátiletý muž z východního Jeruzaléma. Podle agentury AFP se Džámi Tamimi léčil už dříve na psychiatrii po pokusu o sebevraždu a v roce 2011 byl souzen za sexuální napadení své dcery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám