Hlavní obsah

Otce odsoudili k smrti za utýrání dcery, pálil ji a použil na ni paralyzér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj

Trest smrti uložil soud v Dubaji 29letému muži, který spolu se svou o dva roky mladší družkou Anúd Amarijovou brutálně týral své dvě dcery, napsal ve středu list Daily Mail. Pálil je žhavým železem i cigaretami a bil je elektrickými kabely a tyčemi. Straší z dívek, osmiletá Vadíma, která z hladu pojídala vlastní výkaly, vloni nakonec mučení nepřežila. O rok mladší Miru se podařilo zachránit. Mužova milenka dostala doživotí.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Případ se stal v Dubaji.

Článek

Podle otce Hamáda Saúda Šaravího osmiletá Vadíma stále zlobila. Bil ji a občas dokonce použil elektrický paralyzér. Bylo jí též odpíráno jídlo. V noci, kdy zemřela, byla zamčena a z hladu pojídala své výkaly. Po smrti pak její tělo pohodili v poušti. Když bylo objeveno, bylo už v takovém stadiu rozkladu, že se nepodařilo patologovi stanovit přesnou příčinu smrti.

Na týrání přeživší Miry upozornil úřady její strýc. Policie zjistila, že byt byl extrémně špinavý, páchlo to v něm močí, nábytek byl převrácený a lednice byla plná prošlých potravin. I Miriny šaty zapáchaly.

V bytě se podařilo najít i dvě žehličky s hnědými skvrnami, kterými pár dívky pálil.

Otec uvedl, že nechtěl svou dceru zabít, ale že si nemohl pomoci a musel ji bít, když byla neposlušná.

Zamkli ji, do rána zemřela

Milenka Anúd Amariová napřed vinu popírala, ale pak se přiznala a uvedla, že i ona si zaslouží smrt. Přiznala, že rozehřívala žehličky a dívky týrala. Podle ní byla Vadíma bita, protože neposlouchala a byla vzpurná.

Přiblížila i dívčiny poslední hodiny. Uvedla, že večer Vadíma zvracela a bylo jí velmi zle poté, co snědla své exkrementy. Zavolala tedy Hamada, aby přijel. Oba ale nechali dívku až do rána zamčenou na záchodě. Když se na ni přišli v pět ráno podívat, byla mrtvá.

Matce soud po rozvodu děti odebral a v listopadu 2011 je svěřil do péče otce. Zakázal jí jakýkoli styk s dcerami, takže je šest měsíců neviděla. Smrt dívky vedla k zavedení nového zákona na ochranu dětí, který nese Vadímino jméno.

Otec se může během patnácti dnů proti rozsudku odvolat. Před popravčí četu bude poslán, až nabude rozsudek platnosti a podepíše jej emír.

Reklama

Výběr článků

Načítám