Hlavní obsah

Mrtvých v Gaze přibývá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv
Aktualizováno

Počet obětí izraelské pozemní operace v Gaze přibývá. Jen v noci na sobotu zemřelo sedm Palestinců a dalších dvacet bylo vážně zraněno. Celkově si izraelská ofenzíva vyžádala od čtvrtka už přes 300 obětí. Informovala o tom v sobotu agentura AP.

Foto: Reuters

Záchranáři odnášejí Palestince, který byl zraněn při útoku Izraele v Gaze.

Článek

Sobotní útok zasáhl skupinu lidí, která se nacházela u východu z mešity ve vesnici Chán Júnis, upřesnil mluvčí palestinské záchranné služby. Izraelské síly pokračují v pozemní ofenzivě, kterou v Pásmu Gazy zahájily ve čtvrtek.

Izraelská armáda sdělila, že v Pásmu Gazy ničí především tunely, které palestinští radikálové používají k pronikání do Izraele, a také odpalovací zařízení, jimiž ostřelují izraelské území. Od začátku pozemní operace bylo z Pásma Gazy vypáleno nejméně 135 raket, nevyžádaly si ale žádné zraněné.

Izraelce omylem zastřelili kolegové

V pátek izraelská armáda oznámila první ztrátu ve svých řadách, vojáka omylem zabili jeho vlastní kolegové. V sobotu je na Blízkém východě očekáván generální tajemník OSN Pan Ki-mun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám