Hlavní obsah

Kvůli výpadku kyslíku zemřelo v jordánské nemocnici sedm pacientů s covidem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli zhruba hodinovému výpadku dodávky kyslíku zemřelo v jordánské nemocnici u Ammánu na jednotce intenzivní péče nejméně sedm pacientů s covidem-19. V sobotu o tom podle agentury AP informoval jordánský ministr zdravotnictví, který zároveň oznámil, že za případ přijímá plnou odpovědnost a že předal předsedovi vlády rezignaci.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

K výpadku dodávky kyslíku došlo ve vládní nemocnici ve městě Salt, která se stará o zhruba 150 koronavirových pacientů. Podle ministra výpadek „velmi pravděpodobně” zapříčinil smrt sedmi pacientů, věc se ale bude vyšetřovat.

„Přebírám za tento incident plnou morální odpovědnost a podal jsem rezignaci předsedovi vlády,” řekl politik.

Polovinu Itálie sevře nejpřísnější lockdown

Evropa

Do zařízení vzdáleného asi 30 kilometrů od hlavního města Ammánu se podle oficiální televize vydal král Abdalláh II. Na místě nařídil, aby svou funkci opustil i ředitel nemocnice.

Jordánsko, které má zhruba deset milionů obyvatel, zaznamenalo od začátku pandemie 464 000 nakažených, z nichž více než 5200 s covidem-19 zemřelo. Očkovací kampaň země spustila v lednu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám