Hlavní obsah

Jste odpovědný za vraždu Chášukdžího, řekl Biden saúdskoarabskému princi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rijád
Aktualizováno

Americký prezident Joe Biden při návštěvě saúdské Arábie řekl korunnímu princi Muhammadovi bin Salmánovi, že ho považuje za osobně zodpovědného za vraždu novináře a kritika saúdskoarabského režimu Džamála Chášukdžího.

Foto: Saudi Royal Court, Reuters

Americký prezident Joe Biden při setkání se saúdskoarabským korunním princem Mohammedem bin Salmanem

Článek

Biden o svém obvinění mluvil na tiskové konferenci po setkání s princem. Člen saúdské dynastie podle prezidenta ale osobní zodpovědnost popřel.

Podle Bidena Muhammad bin Salmán během jednání řekl, že není osobně zodpovědný za Chášukdžího smrt. "Řekl jsem, že si myslím, že je," uvedl šéf Bílého domu.

Před setkáním nebylo jasné, zda Biden bude o vraždě novináře z roku 2018 se saúdskoarabskými představiteli jednat. Nakonec jim ale řekl, že lidská práva jsou klíčovým prvkem americké zahraniční politiky společně s bezpečností a ekonomikou.

Biden jednal v Rijádu také o navýšení těžby ropy, o válce v Jemenu či vztazích s dalšími zeměmi v regionu, napsala agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám