Hlavní obsah

Izraelští vojáci na přechodu na Západní břeh omylem zastřelili holčičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na hraničním přechodu z východního Jeruzaléma na okupovaný Západní břeh Jordánu se v neděli řidič auta pokusil přejet izraelskou vojačku. Její kolegové na vůz stříleli a postřelili oba jeho pasažéry. Nešťastnou náhodou ale zastřelili i tříletou palestinskou holčičku, která cestovala v jiném vozidle, uvedla agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Sanitka na místě, kde policisté nešťastnou náhodou zastřelili tříletou palestinskou holčičku ve chvíli, kdy se Palestinec pokusil přejet autem izraelskou vojačku.

Článek

„Při střelbě na teroristy byla zasažena dívka, která byla v jiném vozidle na přechodu,“ informovala policie. Okolnosti incidentu policisté vyšetřují. Jedna vojačka byla lehce zraněna, o stavu pasažérů z auta zdravotníci neinformovali.

Policie zveřejnila video, které podle ní zachycuje okamžik, kdy se auto pokusilo projet přechodem.

Pohraničníci na něm kontrolují bílou dodávku a ve chvíli, kdy ji nechávají odjet, k místu přijíždí další bílé auto, kličkuje a projede přechodem bezprostředně za dodávkou, aniž by zastavilo. Pohraničníci za autem běží a střílí. Zabitá dívka byla podle nich v dodávce, která projela přechodem jako první, píše server The Times od Israel (ToI).

Palestinské ministerstvo zdravotnictví uvádí, že od přeshraničního útoku palestinského hnutí Hamás z Pásma Gazy na jih Izraele 7. října, při kterém palestinští ozbrojenci zabili 1200 lidí a zhruba 250 jich unesli do Pásma, zabily izraelské síly na Západním břehu 330 Palestinců. Většina jich zemřela během přestřelek na Západním břehu, které podle izraelské armády souvisely se snahou o zatčení palestinských ozbrojenců, píše agentura AP. Počet obětí při izraelské vojenské odvetě v Pásmu Gazy podle palestinských zdrojů překročil 22 800.

Izraelská představa o Gaze: Nechceme ji, ať si vládnou Palestinci. Vojenskou kontrolu si ale necháme

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám