Hlavní obsah

Izraelská raketa zasáhla v Damašku bytový dům, 15 lidí zahynulo

Patnáct mrtvých si v noci na dnešek vyžádal izraelský raketový útok v syrské metropoli Damašku. Podle agentury AFP o tom informovala Syrská organizace pro lidská práva (SOHR), která sídlí v Británii a konflikt v Sýrii monitoruje skrze své zdroje na místě. Mezi oběťmi jsou civilisté, dodala SOHR. Syrská armáda hovoří o pěti obětech, včetně jednoho vojáka.

Foto: Profimedia.cz

Zničený dům v Damašku, ilustrační foto

Článek

Raketa dopadla do čtvrti Kfar Súsa a zasáhla bytový dům v blízkosti velkého bezpečnostního komplexu, nedaleko od íránských zařízení, napsala agentura Reuters s odvoláním na svědky a oficiální zdroj. Úder podle nich poškodil několik domů v hustě obydlené oblasti.

Izrael v posledních letech podle agentury AFP provedl stovky úderů na cíle v Sýrii, ale zřídka tyto operace přiznává nebo je jakkoliv komentuje. Přiznal však, že cílí na základny militantních skupin spřízněných s Íránem, jako je libanonské šíitské hnutí Hizballáh, které v předchozích letech vyslalo tisíce svých bojovníků na podporu sil syrského prezidenta Bašára Asada v občanské válce.

IS zaútočil v Sýrii na hledače lanýžů, nejméně 36 mrtvých

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám