Hlavní obsah

Izraelská armáda z Pásma Gazy hlásí případy střelby do vlastních řad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelská armáda hlásí z Pásma Gazy několik případů střelby do vlastních řad, které si vyžádaly životy několika vojáků, píše deník Ha'arec. Většina těchto incidentů se stala, když bojovala izraelská pěchota společně s obrněnými silami. Armáda případy vyšetřuje.

Foto: Izraelská armáda

Operace izraelské armády v Gaze

Článek

Počet zabitých izraelských vojáků od začátku pozemní operace proti teroristickému hnutí Hamás je podle poslední bilance 65.

Jedno z ponaučení pro izraelské jednotky je, že vojáci musí při vstupu do budovy přesně nahlásit svoji polohu a posádky tanků musejí být obzvláště opatrné, když na budovy pálí, cituje armádního představitele Ha'arec.

Izrael má nyní v Pásmu Gazy více než 10 000 vojáků, přičemž boje probíhají především ve městě Gaza na severu oblasti.

Pokračující izraelská vojenská kampaň v Pásmu Gazy má za cíl zničit vojenskou infrastrukturu Hamásu v Pásmu Gazy a zajistit, aby se na budoucí vládě v oblasti islamistické hnutí nepodílelo.

Operace mají tisíce palestinských civilních obětí. Podle zpráv médií ničí i civilní infrastrukturu Gazy, před válkou více než milionového a největšího města Pásma Gazy, tak, že město by brzy mohlo být neobyvatelné.

Izrael podnikl kroky proti Hamásu v reakci na útok 7. října, kdy na jihozápadě Izraele islamisté zabili téměř 1200 lidí a dalších asi 240 unesli do Pásma Gazy.

Izraelská krajní pravice navrhuje trest smrti pro palestinské teroristy. Příbuzní rukojmích protestují

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám