Hlavní obsah

Izrael zaútočil na šéfa bojovníků Hamásu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém/Káhira

Izraelská armáda v noci na středu podnikla opakované odvetné nálety v palestinském pásmu Gazy. Terčem jednoho z útoků byl šéf ozbrojeného křídla hnutí Hamás Muhammad Díf. Podle izraelských médií byly zřejmě zabity jeho žena a dcera, není jasné, zda Díf unikl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izrael odvetně zaútočil na Gazu, cílem byl i dům šéfa ozbrojeného křídla HamásuVideo: Reuters

 
Článek

Nálety, které Izraelci obnovili kvůli dalšímu raketovému ostřelování svého území, si podle stanice BBC vyžádaly nejméně 11 obětí. Je mezi nimi i žena a dítě, což by mohly být Dífova manželka s dcerou. Naznačil to i jeden z předáků Hamásu Músá abú Marzúk. Také další představitelé hnutí v Káhiře potvrdili útok na Dífa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izraelská armáda bombardovala skladiště zbraní a odpalovací zařízení v pásmu GazyVideo: Reuters

Izraelský ministr vnitra Gideon Saar k tomu pouze v rozhlase řekl, že Díf je „legitimním terčem“ a Izrael využije každou příležitost k jeho likvidaci.

Ozbrojené křídlo Hamásu, brigády Kásam, v reakci na útok oznámilo, že Izrael „otevřel bránu do pekla“ a draze zaplatí. Hamás pohrozil ostřelováním mezinárodního letiště v Tel Avivu.

Díf už v minulosti unikl několika pokusům o zabití. Údajně při nich byl několikrát poraněn. Izraelci ho viní z organizování pumových útoků na svém území.

Související témata:

Foto: Ammar Awad, Reuters

Zasněžený Jeruzalém. Sněžení zasáhlo celou širší oblast Levanty.

Foto: Profimedia.cz

Ozbrojená složka Hamásu Brigády Izzudína Kásama při výcviku

Nové střety Palestinců s Izraelci se rozhořely v úterý jen pár hodin před vypršením dočasného příměří. Jednání o klidu zbraní, která se vedla v Egyptě, byla ukončena. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám