Hlavní obsah

Izrael o víkendu zruší povinné nošení roušek venku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izrael vzhledem k nízkému počtu nakažených koronavirem od neděle uvolní nařízení vyžadující nošení roušek ve veřejných venkovních prostorách. O dnešním rozhodnutí ministra zdravotnictví Juliho Edelsteina informoval podle agentury DPA jeho mluvčí.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Izrael rozvolňuje opatření, život se vrací do starých kolejí

Článek

Téměř čtyři měsíce od začátku očkovací kampaně je v Izraeli méně a méně nových infekcí, a to i přes rozsáhlé uvolňování restrikcí. V posledních 24 hodinách bylo podle izraelského ministerstva zdravotnictví zjištěno 196 nových případů nákazy koronavirem. Z 55.470 testů jich laboratoře vyhodnotily jako pozitivní pouze 0,4 procenta.

Naděje z Izraele: Proočkovanost změnila lidem život až k nevíře, říká velvyslanec

Zahraniční

V zemi klesá i počet vážně nemocných pacientů, kterých je k dnešnímu dni 209. Podobně nízký počet těžkých případů covidu-19 Izrael evidoval naposledy v polovině loňského července. Naopak na konci letošního ledna úřady hlásily ještě okolo 1200 vážně nemocných.

Aspoň první dávku vakcíny proti covidu-19 již obdrželo přes 5,3 milionů Izraelců, téměř pět milionů obyvatel již dostalo obě dávky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám