Hlavní obsah

Izrael ničí tunely Palestinců a likviduje odpalovací zařízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Izraelská armáda stupňuje pozemní ofenzívu v pásmu Gazy. Do oblasti vyslala nové posily a zintenzivňuje nálety. Ničí především tunely, které palestinští radikálové používají k pronikání do Izraele, a také odpalovací zařízení, jimiž ostřelují jeho území. Při ostřelování okolí města Gaza zemřelo nejméně 40 Palestinců a stovky jich prchají dál do vnitrozemí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Izraelské útoky na pásmo GazyVideo: Reuters

 
Článek

Při nedělních bojích v pásmu Gazy padli dva izraelští vojáci. Jednoho zabila palestinská protitanková střela, druhý se stal obětí přestřelky. Počet obětí z řad izraelské armády od začátku konfliktu se tak zvýšil na sedm.

V pásmu Gazy v noci na neděli umírali také Palestinci. Při novém náletu na východní část města Gaza zahynulo 40 lidí. Mezi mrtvými jsou i děti a také syn vysokého představitele radikálního hnutí Hamás, které pásmo Gazy kontroluje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky izraelských útoků na GazuVideo: Reuters

Nejméně čtyři stovky lidí utrpěly zranění, podle očitých svědků jsou všechny nemocnice přeplněné a potýkají se s nedostatkem materiálu a léků. Z města Gaza a okolí se snaží před ofenzivou, do níž se zapojily i tanky, uprchnout stovky až tisíce lidí.

Konflikt, který začal 8. července, si vyžádal již přes 440 palestinských obětí. Na izraelské straně přišlo o život sedm vojáků a dva civilisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám