Hlavní obsah

Izrael bombardoval předměstí Damašku, uvádí syrská agentura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelská armáda v neděli večer podnikla další vzdušný úder na syrské území a způsobila škody na okraji Damašku, uvedla syrská státní tisková agentura SANA s odvoláním na nejmenovaného představitele bezpečnostních složek. Podobný útok je hlášen poněkolikáté za poslední dva měsíce, Izrael zřejmě cílí na ozbrojence podporované Íránem.

Foto: Profimedia.cz

Zásah záchranářů v Damašku, ilustrační foto

Článek

Podle zdroje citovaného SANA přišla izraelská „vzdušná agrese“ asi hodinu před půlnocí místního času a cílila na „různá místa v okolí Damašku“.

„Naše protivzdušná obrana sestřelila rakety, zatímco další způsobily omezené škody na majetku,“ pokračoval nejmenovaný činitel.

Zpravodaj agentury AFP z místa hlásil, že na předměstí syrské metropole byly v noci na pondělí slyšet „výbuchy delší dobu než obvykle“.

Izraelský dron v Sýrii zabil syna velitele Hizballáhu a další tři lidi

Blízký a Střední východ

Exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR) po útoku uvedla, že terčem byla „místa Hizballáhu“, mimo jiné v blízkosti letiště v Damašku. To podle dřívějších zpráv SOHR Izrael ostřeloval i na konci listopadu, přičemž tam dvakrát zastavil provoz.

Izraelská armáda se ke zprávě ihned nevyjádřila, napsala AFP. Izraelci podle ní příliš nekomentují konkrétní operace v Sýrii, deklarují však, že chtějí zabránit Íránu, aby v zemi získával pozice například prostřednictvím libanonského radikálního hnutí Hizballáh.

Izraelských úderů na syrské území přibylo poté, co na židovský stát 7. října zaútočilo palestinské teroristické hnutí Hamás.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám