Hlavní obsah

Íránská sériová vražedkyně se inspirovala romány Agathy Christie

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Qazvin

Íránské úřady tvrdí, že žena obviněná ze šesti vražd se inspirovala romány známé spisovatelky detektivek Agathy Christie. Není jisté, jestli nespáchala více vražd. Jejími oběťmi se stávaly ženy ve středním věku a důchodu.

Foto: Profimedia.cz

Írán je v šoku, sériovou vražedkyni země nepamatuje. Ilustrační foto

Článek

Vyšetřovatel uvedl, že se 32letá žena k sérii vražd již doznala. Podle tamějších médií je první sériovou vražedkyní v zemi vůbec. Žena řekla policii, že nápady na vraždy brala v knihách spisovatelky Agathy Christie. A stejně jako zloduchové vystupující v knihách této spisovatelky, i vražedkyně měla velmi důkladné plány, kterými své zločiny zastírala.

Vražedkyně se zaměřovala spíše na starší ženy, které se modlily ve svatyních. Většinou jim nabídla odvoz a dala jim ovocný džus, kde byla rozpuštěna anestetika. Své oběti posléze zardousila a ukradla jejich šperky i další majetek. Těl se poté zbavovala na odlehlých místech.

Žena policii řekla, že zločiny páchala po dobu čtyř měsíců za účelem zisku peněz na splacení svých dluhů, které se pohybovaly v přepočtu ve výši půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám