Hlavní obsah

Irák a Kuvajt přerušily letecké spojení s Íránem kvůli koronaviru

Irák ve čtvrtek přerušil lety do sousedního Íránu v rámci ochrany proti šíření nákazy novým typem koronaviru. V Íránu zaregistrovali pět nakažených a dva lidé ve středu zemřeli. Lety do Íránu ve čtvrtek z téhož důvodu zastavil také Kuvajt.

Foto: China Daily, Reuters

Zdravotník ve Wu-chanu dělá test RNA na nákazu koronavirem

Článek

Ve středu Írán oznámil, že na nemoc COVID-19, již koronavirus způsobuje, ve městě Kom zemřeli dva starší občané. Z Komu pocházejí další dva nakažení a jeden infikovaný člověk je v Aráku, vzdáleném od Komu přes 120 kilometrů.

Vládní mluvčí ve čtvrtek oznámil, že vláda sestaví výbor pro "boj a prevenci" proti šíření koronaviru. Na internetu se množí stížnosti, že vláda tají pravdu o situaci, aby to neovlivnilo účast při pátečních parlamentních volbách.

Jako by se mi otevíral každý pór na těle. Brit popsal svůj boj s koronavirem

Koronavirus

Novinář Džavád Hejdarján na Twitteru napsal, že mezi ohlášením prvních nakažených a smrti dvou pacientů uplynuly jenom čtyři hodiny. Podle něj úřady o příčině onemocnění obou lidí věděly několik dní, ale skrývaly to.

Společnost Iraqi Airways ve čtvrtek přerušila lety do Íránu jako prevenci případného rozšíření nákazy. Večer stejné rozhodnutí ohlásily kuvajtské aerolinky.

Nový typ koronaviru se začal šířit v Číně v prosinci a od té doby zemřelo přes 2100 lidí. Nakazilo se téměř 75 000 lidí, přičemž většina úmrtí i nakažených připadá na Čínu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám