Hlavní obsah

Iráckou rodinu postříleli a domy pak vyhodili do povětří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád

Šestnáct členů jedné šíitské rodiny zabili v noci na středu neznámí ozbrojenci jižně od irácké metropole Bagdádu. Informovala o tom ve středu agentura Reuters s odvoláním na místní policii a zdravotnické zdroje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Iráckou rodinu postříleliVideo: Reuters

 
Článek

Útočníci vtrhli do dvou domů v převážně sunnitském městě Latifíja, které leží 40 kilometrů na jih od Bagdádu, a lidi uvnitř postříleli. Poté kolem domů rozmístili nálože a vyhodili je do povětří. Mezi mrtvými je nejméně pět dětí a tři ženy.

Jde již o druhý takový násilný čin v Latifíji za krátkou dobu. Minulou středu v tomto městě ozbrojenci zastřelili sedm členů jiné šíitské rodiny.

Související témata

Irák nyní čelí zvýšenému počtu útoků. Jen v červenci při nich zahynulo více než tisíc Iráčanů, což je nejhorší měsíční bilance od roku 2008, během srpna si násilnosti vyžádaly asi 800 obětí. V úterý při večerní sérii pumových atentátů v Bagdádu přišlo o život 60 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

V Iráku zahynulo v červenci přes tisíc lidí

Především sektářské násilí si v červenci v Iráku vyžádalo nejvyšší počet obětí za jediný měsíc v posledních několika letech. Mise OSN zveřejnila, že útoky...

Výběr článků

Načítám