Hlavní obsah

Hamásista pálil na Izraelce z granátometu. Armáda ukázala videozáznam tvrdého trestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelské vojenské letectvo (IAF) zveřejnilo na síti X záběry bojovníka teroristického hnutí Hamás, který se z okna domu pokoušel granátometem zasáhnout izraelské pozice. Toho si izraelská armáda všimla a shodila na něj bombu.

Izraelci rozmetali dům, ze kterého po nich pálil bojovník Hamásu granátometemVideo: Israeli Air Force

 
Článek

Zhruba půlminutové video ukazuje dům v Pásmu Gazy, ze kterého po chvíli vyleze bojovník teroristického hnutí Hamás s protitankovým granátometem RPG v ruce. Zhruba v polovině záběru z něj vystřelí na neznámý cíl.

Následně se video změní do ptačí perspektivy a po sekundě na dům, z něhož terorista útočil, spadne bomba, která budovu srovná se zemí.

IAF video sdílely ve své pravidelné denní svodce, v níž uvedly, že během posledního dne izraelského letectvo odstartovalo ke dvěma akcím v Pásmu Gazy.

Izraelská armáda osvobodila dva rukojmí v Pásmu Gazy

Blízký a Střední východ

„V rámci útoku bylo zničeno několik podzemních infrastruktur vedle vojenských budov a odpalovacích pozic teroristické organizace Hamás,“ uvedlo IAF na sociální síti X.

Teroristé hnutí Hamás při barbarském útoku na Izrael 7. října povraždili na 1200 lidí, většinou civilistů, a dalších přes 260 unesli. Izraelská armáda následně zahájila masivní letecké údery a pozemní ofenzivu proti Hamásu v Pásmu Gazy.

V současné době Hamás stále zadržuje přes 130 osob. Podle izraelských vojenských zdrojů je ale pravděpodobné, že nejméně 30 z nich již není naživu. Americký deník The New York Times ovšem uvedl, že mrtvých by mohlo být až padesát.

V posledních dnech sílí obavy, co přinese ohlášená izraelská ofenziva proti městu Rafáh na hranici Pásma Gazy s Egyptem. Podle Izraele se tam skrývají poslední zbytky bojovníků Hamásu, zároveň se tam ale uchýlilo přes milion civilistů, kteří utekli před boji v jiných částech pásma.

Izrael ukázal první záběry skrývajícího se šéfa Hamásu

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám