Hlavní obsah

Egypťané odhalili u hranic s Izraelem velký sklad zbraní

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Egyptské bezpečnostní složky podél hranice s Izraelem objevily stovky tajně ukrytých zbraní a výbušných zařízení. Podle agentury Reuters o tom v pátek informoval egyptský deník Al-Kuds al-Arabíja.

Foto: Reuters

Jeden z podzemních tunelů mezi Egyptem a pásmem Gazy

Článek

Podle zprávy bylo odhaleno 266 raket, 40 min, 50 minometných a raketových granátů, 20 ručních granátů a tři protiletadlové střely. Deník dodal, že v té souvislosti nebyl nikdo zatčen.

V pátek také libanonský list Al-Mustakbal oznámil, že egyptské síly počátkem roku zatkly čtveřici členů Íránských revolučních gard podezřelou ze špionáže. Skupinu údajně vedl představitel rozvědky, který se do Egypta dostal na falešný irácký pas, citoval deník server Haaretz.

Minulý měsíc Egypťané u hranice s palestinským pásmem Gazy objevili pět tajných tunelů, kterými údajně militanti z libanonského hnutí Hizballáh podporovaní Íránem plánovali propašovat do Izraele výbušniny s cílem zaútočit.

Egyptská policie zároveň v pátek oznámila zabití afrického běžence, který se snažil proniknout do Izraele a neuposlechl výzvy pohraničníků, aby se zastavil. Neměl u sebe žádné dokumenty. Dostal čtyři zásahy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám