Hlavní obsah

Dubaj z podílu na vraždě Mabhúha podezřívá dalších 15 osob

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj

V Dubaji identifikovali dalších patnáct osob podezřelých z účasti na vraždě zakladatele ozbrojeného křídla palestinského hnutí Hamás. Ve středu o tom informovala televize al-Arabíja.

Foto: Reuters

Zaměstnankyně hotelu ukazuje Mabhúhovi jeho pokoj. Sleduje je dvojice agentů v tenisových úborech.

Článek

Spousta podezřelých podle stanice použila kreditní karty stejné banky. Šest z nich mělo britské dokumenty, tři irské, tři francouzské a tři australské.

Zakladatel vojenského křídla Hamásu Mahmúd Mabhúh byl zabit v dubajském hotelu  20. ledna. Z vraždy je obviňována izraelská tajná služba Mossad. Země, jejichž pasy útočníci použili, si Izraeli na zneužití dokumentů stěžovaly a žádají vyšetření události.

Dubajští vyšetřovatelé už v úterý oznámili, že na seznamu podezřelých přibyli další čtyři lidé, což jejich počet rozšířilo na patnáct. [celá zpráva]

Britský list The Times uvedl, že vražedné komando mohli k Mabhúhovi dovést dva bývalí bezpečnostní pracovníci konkurenčního palestinského hnutí Fatah. [celá zpráva]

Deník The Daily Mirror zase informoval, že akci provedl speciální "bajonetový" oddíl Mossadu Kidon.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám